De prachtige natuur van Texel!

Texel staat vooral bekend als vogeleiland, maar de Texelse natuur heeft veel meer te bieden dan alleen vogels! Ongeveer éénderde van het oppervlak van Texel is natuurgebied. Er komen veel bijzondere planten en dieren voor. De natuur op Texel is nog niet helemaal bekend. Vrijwel jaarlijks worden nieuwe soorten waargenomen.

Vakantiewoning Texel

Bekende Wandelroutes

Texel is een gemeente met meerdere sfeervolle dorpjes en buurtschappen. Een populaire badplaats is De Koog. Het grootste dorpje is Den Burg, een gezellige levendige plek met vele winkeltjes en restaurants. Ook de andere dorpjes zijn pittoresk, sfeervol en zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Texel heeft veel bijzondere tradities en er zijn jaarlijks meerdere evenementen op het eiland.

Vakantiewoning Texel- Wandelroutes

Wandelroute Het Texelpad (80km)

Een bekende wandelroute is het Texelpad. Dit 80 kilometer lange pad leidt langs de vele verschillende landschappen van Texel. Ook op de fiets is het eiland goed te verkennen. Door de hoeveelheid landbouw en veeteelt op het eiland zijn er vele schapen en koeien te bewonderen.

Vakantiewoning Texel - Het Texelpad

Ontdek ‘De Slufter’

Kenmerkend aan Texel is ‘De Slufter’, een indrukwekkend duingebied waarvan de geulen in een open verbinding staan met de Noordzee. Ook zandplaat de Horst, de Texelse bossen en de Texelse duingebieden zijn uniek en daarom uitgeroepen tot Nationaal Park. Het landschap is afwisselend en dit waardevolle gebied herbergt vele soorten planten en dieren, vooral veel vogelsoorten.

Vakantiewoning Texel - De Slufter